Znacie to uczucie, że zjadłybyście coś słodkiego, ale nie macie ochoty na ciasto (ani piec, ani jeść ;)) z myślą, że na pewno pójdzie w boczki? Dziś na blogu 10-minutowy deser idealny. Zdrowy, szybki i można go podać nawet przyjaciołom którzy są weganami.  Dzieci natomiast, kiedy słyszą z czego jest zrobiony to mówią głośne „bleee” wielkim grymasem, ale potem zajadają się i wyluzują szklanki :D

 

deser jaglany bez cukru, deser bez cukru

Składniki:

  • kasza jaglana
  • banan
  • avocado
  • kakao/karob
  • mleczko kokosowe (gęste)

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną gotujemy na mleku roślinnym. W międzyczasie blendujemy banana, avocado z kakao/karobem na gładki krem. Przekładamy naprzemiennie kaszą, musem czekoladowym i mleczkiem kokosowym.

Ci co lubią wersję bardzo słodką mogą posłodzić kaszę jaglaną, a do masy czekoladowej dodać kilka kosteczek czekolady :)

Smacznego!

Jeśli spodobał Ci się artykuł, podziel się z innymi ! Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone