Kuchnia

Brownie z fasoli – przepis

Brownie z fasoli - przepis 02


1
Jeden z tych przepisów co przeleciał całe internety, ale wciąż są osoby, które go nie wypróbowały, bo martwią się, że ciasto będzie ‘zajeżdżało’ fasolówką – brownie z fasoli. Dziewczyny, na moją odpowiedzialność, zróbcie raz. I nikomu nie mówcie z czego ciasto jest zrobione. Daję 100%, że ani jedna osoba nie będzie celowała w fasolę. Ciasto jest puszyste, trochę mokre i rozpływa się w ustach. Blaszka nigdy nie stoi w domu więcej niż dobę.

Brownie z fasoli

Składniki:

  • 3 małe banany lub 2 duże (muszą być super hiper dojrzałe)
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 4 jajka
  • 3 łyżki kakao lub karobu
  • około pół szklanki cukru (u mnie mix ksylitol z cukrem koksowym)
  • półtorej łyżeczki sody lub proszku do pieczenia
  • 2 łyżki oleju kokosowego bezzapachowego (lub innego)
  • [możemy dodać do masy dowolne orzechy, jeśli dzieci je lubią]

Przygotowanie:

Chcesz wiedzieć jak przygotować ten przepis ? Znajdziesz go, jak i wiele innych zdrowych przepisów bez glutenu, mleka i jaj, w mojej książce – Maki i ich smaki.

Smacznego dla małych niejadków :) !

Zrobiliśmy to ciasto na jedną imprezę, pytaliśmy po kolei gości z czego jest zrobione – nikt nie zgadł ;)

brownie z fasoli brownie z fasoli