Jedną z moich ulubionych fit – przekąsek są chipsy jabłkowe. Mają one jedną wadę. Cena paczki chipsów zrobionej z jednego jabłka waha się między 3 a 4 zł. Zakładając, że jedną paczką się nie najemy, a podjadają je chętnie także dzieci, koszt robi się nieciekawy. Warto więc nauczyć się w wolnej chwili przyrządzać takie chipsy samodzielnie. Jest to czaso ale nie praco – chłonne. Możliwe do wykonania nawet jeśli nie posiadamy suszarki.

Chipsy jabłkowe, apple chips Chipsy jabłkowe, apple chips

Chipsy jabłkowe – przepis

Przepis:

  • kilka jabłek
  • sok z cytryny

Przygotowanie:

Jabłka kroimy na cieniutkie plasterki, skrapiamy sokiem z cytryny i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik ustawiamy na 70C (z termoobiegiem) i … czekamy. Dwie – trzy godziny. Zjadamy ze smakiem :) . Chipsy jabłkowe można posypać cynamonem. Mmmmmm…

PS – powiedziałabym jak je przechowywać, ale nie sądzę, że cokolwiek Wam zostanie ;)

Chipsy jabłkowe, apple chips Chipsy jabłkowe, apple chips
Taca/talerz- amazingdecor.pl

Jeśli spodobał Ci się artykuł, podziel się z innymi ! Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email