Deser jaglany – bez mleka, glutenu i cukru
Znacie to uczucie, że zjadłybyście coś słodkiego, ale nie macie ochoty na ciasto (ani piec, ani jeść ;)) z myślą, że na pewno pójdzie w boczki? Dziś na blogu 10-minutowy deser jaglany, idealny. Zdrowy, szybki i można go podać nawet przyjaciołom którzy są weganami. Dzieci natomiast, kiedy słyszą z czego jest zrobiony to mówią głośne „bleee” wielkim grymasem, ale potem zajadają się i wyluzują szklanki :D
Deser jaglany – przepis
Składniki:
- kasza jaglana
- banan
- avocado
- kakao/karob
- mleczko kokosowe (gęste)
Przygotowanie:
Chcesz wiedzieć jak przygotować ten przepis ? Znajdziesz go, jak i wiele innych zdrowych przepisów bez glutenu, mleka i jaj, w mojej książce – Maki i ich smaki.
Smacznego!
A można prosić o proporcje?
Pysznie wygląda a odbiegając od tematu …czytam Cię od pierwszych wpisów które powstały na blogu . Jesteś niesamowitą i inteligentną kobietą. Nigdy nie udzielałam się w komentarzach ale dziś chciałam po prostu wyrazić swoje uznanie dla Ciebie i Twojej pracy . Brawo. Oby tak dalej ♥️
Mleczko kokosowe, chodzi o takie w puszce? ?
tak, ta gęsta część
Czy mleczko kokosowe z puszki?
tak, lub z kartonika
Widziałam kiedyś coś podobnego, ale nie pamiętam już jak smakuje. Zdcydowanie nie wyglądało tak pięknie, jak Twoje! Dzięki za wpis i pozdrowienia.
No to spróbuję kaszy jaglanej w nowej odsłonie ;)