Deser jaglany ‘Bounty’ w słoiku
Deser jaglany – przepis
Deser jaglany o smaku bounty, doskonały, prosty… ale także zdrowy. Idealny do podjęcia gości, świetny także do pracy. Może być też śniadaniem, jednak wtedy zmniejszam ilość czeko ;)
Składniki:
- kasza jaglana
- mleko roślinne
- wiórki kokosowe niesiarkowane
- miód/syrop daktylowy
- gorzka czekolada
- olej kokosowy
Przygotowanie:
Chcesz wiedzieć jak przygotować ten przepis ? Znajdziesz go, jak i wiele innych zdrowych przepisów bez glutenu, mleka i jaj, w mojej książce – Maki i ich smaki.
Jakie proporcje użyłaś żeby przygotować ten deser i ile porcji wyszło?
Wygląda rewelacyjnie :)
kochana na oko, bo możesz zapełnić 3 słoiczki albo 13 ;). ale kubek kaszy zawsze niech będzie wypadową. za drugim razem zrobisz 2 kubki ;)
Uhuhu! Moje klimaty ;) Zorbie sobie takie coś.
Dzięki i pozdrawiam
To wygląda tak ganielnie, że na samą myśl cieknie mi ślinka :) Musze zrobić w weekend :)
Blog kosmetyczny
Proste do zrobienia i cudowne :) Musi być nieprzyzwoicie pyszne :P
Zdrowo i pysznie – muszę wypróbować, czy podpasuje moim maluchom ;)
Pyszne, ale dla mnie za słodkie :) Zjadłam 3-4 łyżeczki i odpuściłam :) Dzieci trochę więcej, ale też małej szklaneczki nie zmieściły, za to mąż dojadał po wszystkich:)
Wyglądają przepysznie!!! Z chęcią zrobię dla siebie i całej rodziny.