Deser jaglany – przepis

Deser jaglany o smaku bounty, doskonały, prosty… ale także zdrowy. Idealny do podjęcia gości, świetny także do pracy. Może być też śniadaniem, jednak wtedy zmniejszam ilość czeko ;)

Składniki:

  • kasza jaglana 
  • mleko roślinne 
  • wiórki kokosowe niesiarkowane 
  • miód/syrop daktylowy
  • gorzka czekolada 
  • olej kokosowy

Przygotowanie:

Kaszę płuczemy i gotujemy na mleku roślinnym aż do rozgotowania. Dodajemy wiórki kokosowe, miód/syrop, odrobinę mleka roślinnego i blendujemy. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. W słoiczku przekładamy warstwami czekoladę z kaszą. Schładzamy.

 

Jeśli spodobał Ci się artykuł, podziel się z innymi ! Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email